колеги и аз чакам за едно такова за бензинка моята е 1.6 тс
Известие
Collapse
No announcement yet.
Разходомер, бордкомпютър и т.н.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от unlimitedman Покажи съобщениеКолега ще дадеш ли инфо за бензинките, ще стане ли, няма ли да стане? Лично аз чакам тази екстра с нетърпение
Поздрави !
Comment
-
Първоначално публикувано от vgeorgiev Покажи съобщениеЕто снимки и на разходомер вграден в Алфа 156 с червен дисплей.
Comment
-
Първоначално публикувано от vgeorgiev Покажи съобщение
Доста си поиграх с монтажа, но исках да изглежда фабрично и мисля че се получи
Монтирах го м/у двете духалки, но така че те си останаха активни и даже им изрязах пластмасата на най-долния канал (която не знам по каква глупава причина заводски е затапена) и сега духат по-силно. Бутоните ги замених с микро ключета и ги монтирах както са на снимката защото прецених че там ще имам достъп само аз и няма да има възможност някой да ми рови по тях. Пред дисплея вградих кристален плексиглас и после малко кит, малко фолио и сега грам не си личи че е aftermarket приспособление!
Моята е 156 1.9 JTD и по данни от Алфисти.бг се води "Модификация Спорт, спортни пружини Ейбах с намален клиренс, 16” алуминиеви джанти, странични прагове, червено осветяване на таблото, карбонова централна конзола (която лакирах и ефекта е поразителен), кожени волан и скоростен лост, спортни седалки". но съм заменил всички крушки по цялото осветяване на колата: копчетата за прозорците, за халогените, панела с копчетата за външната температура и включително и врътките за парното с по няколко хубави мощни червени диоди, и си монтирах диоди в огледалото за задно виждане за да ми дават приглушена червена мека светлина, и се получи много приятен ефект който прави воечатление дори и на тъпи патици които хал хабер си нямат от коли и дори си смених всички диоди на панела на CD-то защото на фона на всичко синята светлина грам не ми седеше добре и ме дразнеше
Бих качил и снимки, но колата в момента не е в мен а и Влади виждам че вече ги е качил, но като си взема колата ще направя снимки и ще кача!
За мен лично най-важната полза от разходомера е, че от както го сложих разхода ми падна близо с 2 литра
Това може би е резултат от това че шофирайки го следя постоянно и така виждам кога колата има най-високо КПД с нисък разход
Евала на Владии всеки който си вземе такъв разходомер никак няма да сгреши!
М/у другото, сега с него имаме един малък проект, който съм сигурен че ще допадне на доста Алфисти, но когато стане ще дадем повече инфо с цел да не го разкъсате сега че и вие искате! Само малко жокер - свързан е с километража и оборотомера
И мисля че ще става и за безин и за дизел, така че бензинджиите да не страдатLast edited by ivomanev; d.m.y г., 03:54.
Comment
-
-
Колега ivomanev би ли споделил как го направи червен, разбрах че си сменял светодиоди, но какви сложи, яркосветещи (прозрачни на външен вид) или обикновенни червени?
Дали ще е възможно да се сложат RGB-светдиоди и с един контролер да се сменя цвета на какъвто си искам?Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Малко да вдигнем темата...
От вчера съм с нова придобивка, топ версията на борд-компютъра с която освен всички неща може да се трият и грешки, които за радост липсват засега.
Ето няколко снимки, дисплея със сменен светодиод, че синьото нещо не ме кефи особенно. Изглежда че има светли петна, но всъщност не е така. Все още не съм намерил подходящи бутони, но и това ще стане.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Comment
-
Здравей колега,
Много добре се е получило. Поздрави.
Виж тук за разни бутончета: http://store.comet.bg/Catalogue/SW/S...IxMDAifQ%3D%3D
Иначе с ето такива се предлага устройството:
Comment
-
Те и тия бутони не са лоши, като се замисля със светодиодите вечер ще е по-приятно, само трябва да събера кураж да унищожа средната "карбонова" конзолаAlfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеТе и тия бутони не са лоши, като се замисля със светодиодите вечер ще е по-приятно, само трябва да събера кураж да унищожа средната "карбонова" конзола
Хубаво е станало при теб, но аз лично си поиграх доста и при мен седи като фабрично! Пред дисплея сложих прозрачен плексиглас, лепене, китване, фолио, но ефекта си струваше и наистина стои като фабрично! Не мога да кача снимки тук (не знам защо) но на влади (vgeorgiev) на страницата на самия продукт има снимки от моята кола и може да се види! http://razhodomer.blogspot.com/
А за конзолата - Не я унищожавай, и гледай да ги монтираш някъде където ще имаш достъп само ти, защото всеки ще ти вика – я този бутон за какво е и ще го натиска преди да си отговорил и ще ти трие трипа!
Моите ги сложих на таблото за регулиране на светлината на таблото! Но ще ти дам още два съвета:
Ако можеш монтирай двата бутона малко по-далече един от друг, защото аз лично често се бъркам и си трия сам трипа
И другото е, кабела който се включва в 7ми пин на буксата си го направи на кабелна обувка за да можеш да го изключваш в случай че закачваш колата на диагностика, защото когато е включен двата компютъра явно се карат и е много вероятно диагностиката да не ти открие колата - личен опит!
УспехLast edited by ivomanev; d.m.y г., 17:03.
Comment
Comment